Denk mee

1236
K2T8 Kortenaken EenergieparcoursKVLV

Bij het organiseren van activiteiten kunnen tientallen vragen opborrelen. Het is leuk om in je gemeente iemand te hebben die tijd voor je maakt en mee zoekt naar antwoorden.

Omdat hun jaarthema de titel ‘Energiek’ had, besloot de plaatselijke afdeling van de KVLV in Kortenaken om een energieparcours uit te werken, een variatie op de klassieke fit-o-meter. Ze klopten bij hun cultuurambtenaar aan. Samen kwamen ze op het idee om het parcours te koppelen aan een bestaande wandeling. KVLV zorgde voor de uitwerking en de gemeente maakte de bewegwijzering. En vijf jaar later kan je het energieparcours nog altijd afleggen.

Als theatergezelschap denken we er soms aan om met een professionele regisseur te werken. De stad komt dan met namen, prijzen, zaken die haalbaar zijn. Als het toch niet haalbaar is, wijzen ze op de verschillende subsidiekanalen. Als we administratieve hulp nodig hebben, komen ze met richtlijnen of digitale mogelijkheden van wat Genk te bieden heeft. We werken ook veel met multimediamateriaal en ook daar worden we begeleid.
Hun ambtenaar staat ter beschikking van ons. Ze steken daar werktijd in. Ze bellen voor ons, sturen mails, … Dat doet deugd. Eens we op gang zijn, geven ze aan dat we het nu zelf kunnen. Dat is positief aan onze stedelijke diensten.

Veli Tayfun Arslano, voorzitter Turks Jongeren Theater Genk