Promoot het verenigingsleven

1353
cultuurmarkt turnhout

Reclame maken voor de verenigingen is een uitstekende vorm van ondersteuning. Er zijn immers alleen maar winnaars in dit verhaal.

De verenigingen bereiken een ruim publiek van mogelijke deelnemers aan hun activiteiten, de bevolking wordt geïnformeerd over wat ze allemaal kunnen doen en de gemeente kan laten zien dat ze bruist van het leven.
Het gemeentelijk infoblad is dé plaats om verenigingen in de kijker te zetten. Geef ze voldoende ruimte om hun werking en activiteiten voor te stellen. In Kortenberg werkt men bijv. met een UIT-katern en een UIT-kalender, zodat alle activiteiten gegroepeerd worden.
Ook de gemeentelijke website is een prima kanaal om reclame te maken voor je verenigingen. In Peer vind je een digitale kalender op de site, wat als bijkomend voordeel heeft dat verenigingen perfect kunnen zien wie wat wanneer organiseert. Zo vermijd je dat er activiteiten op dezelfde dag georganiseerd worden.

Je kan verenigingen en bewoners ook rechtstreeks met elkaar in contact brengen. Elke communicatie-expert kan je namelijk vertellen dat persoonlijk contact veel beter werkt dan brieven of e-mails.
In Kortenberg organiseren de cultuurraad en de gemeente om de twee jaar een vrijetijdsbeurs. Alle lokale verenigingen kunnen zich daar van hun beste kant laten zien. Aan de inwoners, maar ook aan elkaar. Dat kan nieuwe leden opleveren of misschien zelfs nieuwe bestuursleden. Je krijgt er natuurlijk als vereniging ook inspiratie door, want door anderen te ontmoeten krijg je nieuwe ideeën.