Gemeenschappelijkheid is een goede start (vervolg)

1117
Tovrisa2011-004

Ook in Kortenaken bracht men de plaatselijke toneelverenigingen beter met elkaar in contact. Act-In werd opgezet, een massaspektakel rond de komedie ‘De Paradijsvogels’ waarin alle toneelverenigingen mee speelden. Dat leverde niet alleen een mooie avond op voor het publiek, maar ook een grote meerwaarde voor iedereen die aan het project had meegewerkt.

En wat geldt voor toneelverenigingen, geldt natuurlijk voor alle andere soorten van organisaties.

Play-In is een gekend concept waarbij je verschillende fanfares samen brengt om met een onbekende dirigent een concert voor te bereiden. Wij hebben datzelfde concept ook toegepast op zangkoren en toneelkringen. Zo hebben we een Sing-In georganiseerd waarbij we al onze kerkkoren samen hebben laten zingen met Eric en Sanne. Ze hebben samen een kerstconcert gebracht.

Wendy Creten – Cultuurbeleidscoördinator Kortenaken

Zoek ook naar gemeenschappelijkheid buiten de gekende en vertrouwde lijntjes. In elke gemeente vind je groepen van mensen die niet in een advies-raad zitten, maar even vrolijk bezig zijn met thema’s waar de klassieke verenigingen rond werken. Een oudercomité, café(voetbal)ploegen, … Zo’n groepen samenbrengen om aan een gezamenlijk project te werken, kan een grote dynamiek op gang brengen.