Laat ieder zijn eigen rol spelen

1304
klein-tokyo2

Elke voetbaltrainer weet het: 11 goede spelers maken nog geen succesvolle ploeg. Als elk van hen op de juiste positie staat en de rol heeft waar hij/zij het sterkst in is, sta je al een stuk verder. Dat geldt ook voor de samenwerkingen die je opzet.

In de samenwerking met vrijwilligers ben ik een groot voorstander van het empowerment-principe. Iedereen is het best in wat hij of zij doet. Ieder moet zijn eigen rol kennen en spelen. Zo is de gemeente best de regisseur. Wij geven centen, logistieke steun of know-how, zoals rond subsidiemogelijkheden. Als gemeente weten we bijv. weinig af van erfgoed. Daar zijn onze erfgoedverenigingen veel beter in. Maar wij kennen dan weer veel over subsidies, iets waar zij minder in thuis zijn. Zo’n samenwerkingen, waarin ieder zijn rol speelt, ervaren wij als positief.

Davy Callewaert – Cultuurbeleidscoördinator Wevelgem

Klein Tokyo is de naam van het enige rockconcert dat Wevelgem rijk is. Het wordt georganiseerd door een plaatselijke middenstandsvereniging. Zij trekken het evenement, maar werken wel samen met het cultureel centrum. Want dat heeft de kennis om bij de programmatie te helpen en het kan financieel bijspringen.