Lanceer evenementen

1134
arrivee

Evenementen zijn zaken die opvallen, de aandacht trekken, belangstelling oproepen. Ze zijn dus interessant voor zowel de gemeente als verenigingen. Door een evenement zet je jezelf op de kaart. Dat vrijwilligers en de lokale overheid elkaar vinden om samen evenementen op te zetten, hoeft dus geen verbazing te wekken.

Te meer daar er vele handen nodig zijn om het werk licht te maken. Een evenement kost energie maar levert het veelvuldige op: het enthousiasmeert, zet een dynamiek in gang en smeedt sterke banden.

Een van de activiteiten in het (Europees) project Arrivee is de fietstocht Wevelgem-Roubaix. De wielertoeristen – en zo zijn er veel in Vlaanderen – kunnen een parcours van 60 of 100 kilometer afleggen. De organisatie ervan is grotendeels in handen van lokale verenigingen, de wielerclubs met name. De gemeente vond in hen de ideale partners.

arrivee animee

Maar ook in het culturele luik van Arrivee vinden we samenwerkingen terug tussen de gemeente en plaatselijke organisaties. Zowel de klassieke vrijwilligersorganisaties als tijdelijke groepen van vrijwilligers vinden hun gading en doen volop mee.

Arrivee Animee is de naam van het één week durende feest waarin Wevelgemnaars uitgenodigd worden creatief aan de slag te gaan.

Waarom niet je eigen radio maken? Kwis, concertje, praatprogramma … alles kan. De gemeente zorgt voor de installatie en jij vult de ether. Of stel een filmpje samen over de koers of Roubaix. Ze worden
getoond tijdens een openluchtcinema. Of zoek je een exotische locatie voor je activiteiten? Dan kan je gebruik maken van het glazen huis. Een toneeltje, huwelijksaanzoek, sportdemonstratie, goochelact of mini-discotheek? Alles is mogelijk. Zelfs het schepencollege heeft al een zitting in het glazen huis gehouden.