vrijwilligersfeest peer be

Als je over een goede verstandhouding of goede contacten praat, kan je niet voorbij aan de factor ‘plezier’. Het moet leuk zijn, mensen moeten het plezant vinden. Feestjes zijn daarom de ideale plaatsen om elkaar op een ongedwongen, natuurlijke manier te leren kennen.

De stad Peer organiseert elk jaar een vrijwilligersfeest. Dat is voor alle vrijwilligers, zowel bestuursleden van verenigingen als kookouders van de jeugdbewegingen of mensen die helpen in het rustoord. Die worden allemaal uitgenodigd. Dat wordt zeer geapprecieerd.
Want het is een grote toeloop van mensen die jaarlijks gebruik maken van die uitnodiging. En het is een activiteit waar men op het einde van de avond moet zeggen dat het is afgelopen of het zou nog een heel tijdje langer duren. Het is ook weer een gelegenheid om met mensen uit andere verenigingen in contact te komen.

Guido Meeus, voorzitter Heemkundige Kring Wijchmaal

Het begrip ‘feestje’ kan natuurlijk ruim opgevat worden: ook een receptie, een brunch, een uitstap of een picknick werken prima om mensen dichter bij elkaar te brengen.
En vergeet niet: hoe diverser je genodigden, hoe groter de kans dat ze nieuwe mensen ontmoeten. Daarom is het een goed idee om, zoals in Peer, alle gemeentelijke vrijwilligers uit te nodigen. Of om, zoals in Kortenaken, een nieuwjaarsreceptie te organiseren voor de vrijwilligers van alle adviesraden.
Feestjes bevorderen niet alleen de onderlinge verstandhouding. Ze zijn ook positief voor de vrijwilligers en zijn ook uitermate geschikt om meerdere verenigingen samen te laten werken.