josepha

Beoog je een goede verstandhouding? Met enkel de verplichte adviesraad te organiseren spring je niet ver.

flyer drinkeentje pink frisdrank-kleinTrek je adviesraad open zodat niet alleen de klassieke, bekende organisaties er deel van kunnen uitmaken.

Je kan gaan voor open bijeenkomsten waarop experten, geïnteresseerde burgers en de zogenaamde ‘nieuwe’ verenigingen welkom zijn.

In Wevelgem staan we open voor nieuwe ideeën van verenigingen. We proberen op een laagdrempelige manier toegankelijk te zijn voor hen en we maken tijd om met hen in dialoog te gaan. Naast de adviesraden hebben we dan ook commissies en participatietrajecten zodat nieuwe ideeën aan bod kunnen komen.”

Lennert Deleu – Vrijetijdsmedewerker Wevelgem


Een mooi voorbeeld van zo’n initiatief zijn de praatcafé’s, interactieve avonden waarop de Wevelgemnaars mee kunnen nadenken over het toekomstige beleid en de acties die prioriteit verdienen.
En wat zijn ‘nieuwe’ verenigingen? Wielertoeristen, kookouders, de vrijwilligerswerking van het lokale rusthuis … mensen die zich samen engageren kan je beschouwen als verenigingen, al maken ze traditioneel geen deel uit van een cultuurraad. Vandaag de dag zie je meer en meer van deze nieuwe organisatievormen opduiken.
Probeer ook met hen aansluiting te vinden, zoals in Genk waar ze een project opgezet hebben met voetbalmama’s en vrouwen die werken in een restaurant.
De voordelen? Je betrekt meer mensen, erkent hen in wat ze doen, creëert een grotere groep en gedragenheid en je krijgt meer mogelijkheden om uit te wisselen, samen te werken en een dynamiek op gang te brengen.